Kamera udstyr

Jeg har muligvis en lille tendens til at lade mig rive med af lækkert, dyrt grej og rable om det her på bloggen… Men her er lige 5 ting til under 500 kroner som du og dit kamera vil elske! Alle 5 er ting jeg selv bruger og jeg kan stå 100% inde for kvalitet og funktionalitet. Jeg linker ligeledes kun til shops jeg kan stå inde for.

En ordentlig rem – 170 kroner

“Jamen jeg har da en god rem… den fulgte med kameraet?” Indrømmet – Remmen der fulgte med til dit kamera gør det den skal. Den lader dit kamera hænge om din nakke. Med ca. samme komfort som var det en stålwire… Jeg har selv udskiftet den medfølgende rem med en Hama Quickshoot Strap, en tyk og lækker rem i neopren. Komforten er så meget bedre at du aldrig vil gå tilbage til den medfølgende rem. Der er endda en lille lomme (kan afmonteres) der rummer to memorycards så du lige har ekstra plads med på farten.

Ekstra memorycard – 408 kroner

Har du nogensinde prøvet at stå mange kilometer fra den nærmeste PC og kortlæser med et kamera der blinkede “Card Full”? Så er der heldigvis en nem måde at undgå det fremover! Memorycards koster ikke meget længere, så der er ingen grund til at nøjes. Et Sandisk Extreme 128GB koster f.eks. lige under 500 kroner og er det hurtigste mit 40D kan udnytte. 4GB giver mig plads til lige under 300 billeder når jeg skyder i RAW – Lige knap 1000 hvis jeg skyder kun JPG. Men du skyder vel forhåbentlig i RAW? Skal du bruge SD-kort (Nikon spejlrefleks, Canon G9, de fleste kompaktkameraer) så kan du lige nu få et Kingston 64GB SD kort til under 300 kroner. Regulært røverkøb.

Ekstra batterier – 220 kroner

At løbe tør for strøm “i felten” er det eneste der er lige så irriterende som at løbe tør for plads. Et digitalkamera uden strøm på fungerer utrolig skidt og det er endnu aldrig sket for mig at mit kamera løb tør mens jeg sad derhjemme og kiggede på stikkontakten… Et ekstra originalt batteri koster gerne omkring 500 kroner. Så dem gider vi ikke købe! Jeg har indtil nu brugt en tysk butik til at levere batterier men jeg synes ikke de holder strømmen lige så godt som det originale. Der findes dog en måde at få både kvalitet og lav pris – Sterlingtek. Alle steder jeg kunne google mig frem viser det sig at de altså holder hvad de lover – Bedre kapacitet end de originale batterier, men til en meget lavere pris. Mange på FM melder endda at deres Sterlingtek batterier over længere tid holder bedre end deres originale batterier. Jeg har lige smidt min første ordre hos dem: 2 stk. BP-511 2000mah batterier. Mah er angivelsen af kapaciteten – Større tal = batteriet holder længere. De originale fra Canon er 1100mah. For de to batterier og fragt fra USA kom jeg af med 221 kroner. Under halvdelen af hvad ET originalt Canon BP-511 koster…

Skal du bruge AA eller AAA batterier til dit kamera eller flash er der kun ét mærke der er værd at smide penge efter: Sanyo Eneloop. De batterier bliver bare VED! De sælges billigt hos Batteribyen.dk og der er endda fri fragt. Hvad siger du f.eks. til 4 AA batterier, inkl. oplader – til 179 kroner? De kan oplades igen og igen og de holder VIRKELIGT længe! Det bedste ved Eneloop er at de ikke som andre genopladelige aflades over tid hvis de sidder i f.eks. dit kamera uden at blive brugt. Er du hardcore Ebayer kan du få dem LATTERLIGT billigt fra Hong Kong.

En kompakt fotoprinter – 500 kroner

Hvis du har læst helt her til vil jeg antage at du har et digitalkamera – og bruger det. Men hvad så når farmor ser det allersødeste billede af den lille guldklump og siger “Neeeeeej, hvor er’et søøø!”? Skal hun så ikke have det med hjem? Eller når man lige trænger til at få lidt nyt på køleskabet/kontoret/whatever. Jeg har investeret hele 499 kroner i en Canon Selphy CP740. Den fylder lidt mindre end 3 DVD-film lagt ovenpå hinanden og laver 10×15 prints (alm. fotostørrelse) i FREMRAGENDE kvalitet. Det er ikke en blækprinter, men en dye-sublimination printer. Det betyder kort fortalt at dine prints ikke skal ligge og tørre, men kan befamles med det samme. Til gengæld garanterer Canon at de holder 100 år… Den bruger en speciel pakke med papir og tonerbåndblæktingfidus som koster 250 kroner for 108 prints. Det er 2,31kroner pr. print. Jeg købte min printer hos PhotoCare til 499, hvilket faktisk er billigere end at finde den på nettet. Udover at fungere som printer tilsluttet din PC kan den også printe direkte fra kameraet – Enten ved at du sætter det medfølgende USB-kabel direkte i dit kamera, eller ved at du simpelthen stikker memory-cardet i printerens indbyggede kortlæser og udvælger det billede du vil have printet. Genialt til print-i-en-fart 

150 stk. 10×15 prints af dine billeder: 122,24

Hvis du har mange billeder du gerne ville kunne sætte i album og kan vente et par dage på dem, så har Pixum et knaldtilbud til dig: 150 billeder i fornemste kvalitet: 122,24. De har andre tilbud også, f.eks. 25 billeder GRATIS, så du lige kan bedømme kvaliteten inden du sender penge afsted til dem. Prisen er inkl. ekspedition, forsendelse osv. Du uploader bare billederne hjemmefra, taster dine oplysninger ind og sætter dig til at vente ved postkassen. Nemmere bliver det ikke. De kan også lave dine billeder til alt fra kaffekopper til kæmpeplakater. Jeg har (endnu) ikke selv handlet med dem men har KUN hørt ros om dem. Så snart vi er færdige med at vælge billeder ud derhjemme (Har 11000 stk. so far…) ryger der en bestilling afsted. Jeg opdaterer her så snart jeg har noget nyt at fortælle.