Videoovervågning

Der er flere og flere mennesker, der får installeret privat videoovervågning i hjemmet. Men hvad er det overhovedet? Og kan det få en til at føle sig mere tryg og sikker i de private rammer? Først og fremmest er video overvågning egentlig bare det, som ordet betyder. At overvåge sin grund eller sin bolig med videokameraer. Du er sikkert før stødt på videokameraer på tankstationer, i butikker eller i storcentre, og det er egentlig bare det samme princip, som du tager hjem til din egen bolig, i en lidt mindre grad. Så mere er der egentlig ikke i det når vi taler video overvågning.

Men om det kan få en til at føle sig mere tryg og sikker i hjemmet, det er jo helt op til den enkelte person. Da vi alle sammen er forskellige, så er det jo ikke sikkert, at det lige hjælper dig med at blive mere tryg. Men det er helt klart en af de bedste overvågningsmuligheder på markedet, så du kan ikke rigtig gøre meget mere end det for at forhindre ubudne gæster. Det er helt klart en af de bedste foranstaltninger, du kan tage, hvis du gerne vil holde ballademagere og kriminelle væk fra din private bolig. Et ring til Jarl fra Jknetwork.dk og få gratis rådgivning til hvordan du bedst muligt sikre dit hus eller butik. JK Network tilbyder løsninger til både erhverv og privat.

Vi kender nok alle sammen de boliger, der har klistermærker sat op i vinduerne, der gør en opmærksom på, at stedet er sikret med alarmer. Men det er næsten alle bygninger jo efterhånden, så det skræmmer ikke de kriminelle væk i samme grad, som et videoovervågningssystem kan gøre det. For når man først møder et kamera, som kan fange et fældende bevis for, at man har været der, så er det ikke sikkert, man har lyst til at fuldføre den kriminelle handling, som man først havde i tankerne. Så har man mest af alt nok bare lyst til at komme væk, så man ikke bliver fanget på et video kamera. Nogle gange er tyvene temmelig ligeglad med den slags men ofte er et overvågningskamera et tegn på øget sikkerhed i en butik eller bolig og det kan i mange tilfælde få tyven til helt at droppe ideen om at røve dit hjem. Bare den ekstra tryghed et sådant system giver en, er ofte alle pengene værd.

Trådløs videoovervågning

Flere og flere benytter sig af denne teknologi da mange ønsker at overvåge deres butikker eller hjem når de ikke er der, og til det er trådløs overvågning jo perfekt.

Billig videoovervågning

Mange gør det selv typer ønsker ikke at bruge alt for mange penge på at overvåge sit hjem, men syntes det er et spændende område og noget som der gerne lige vil prøve lidt an. Det er som regel ikke personer der går ud og brugere flere tusinde kroner på et overvågningssystem, men starter ofte ud med et mindre og billig video overvågning system. Det kan f.eks. være et købt i Kina til en brøkdel af hvad det koster herhjemme. Disse systemer opgraderer de så ofte løbende, og ender alligevel med et professionelt system efter nogle år.

Videoovervågning privat

Også hos private er overvågning blevet rigtigt populært. Det er ikke længere kun erhverv og butikker der nu benytter sig af den slags, men også almindelige personer der blot ønsker en øget sikkerhed i deres hjem. Der er også kommet langt flere produkter på marked som udelukkende er målrettet privat personer eller ikke erhverv.

Videoovervågning skilt

En metode som stadig er brugt hos mange, er at opsætte et lille skilt med kamera på og dermed give tyven en ide om at dette sted er overvåget med kamera. Desværre kender langt de fleste professionelle indbrudstyve til dette trick, og det er derfor ikke længere specielt effektivt.

Alarm med videoovervågning

Hvad enten det er tale om erhverv eller privat, er det ikke altid nok med et videoovervågningssystem, mange ønsker også den ekstra sikkerhed som en alarm giver og vælger derfor også at få installeret en alarm i kombination med et par kameraer. Dette giver selvfølgelig også lidt ekstra sikkerhed, men koster også lidt mere. Dog kan man stadig godt få en billig alarm som der kan kobles et eller flere videokamera til. På den måde skræmmer man tyven væk med larmen, mens man samtidig fanger ham på sit overvågnings kamera.

For selvom en normal alarm kan være effektiv og tilkalde politiet, vagterne eller alarm firmaet, så kan den jo ikke være med til at bevise, hvem der har trængt ind på din grund. Den gør bare omverdenen opmærksom på, at der er nogen i ejendommen, som ikke skal være der. Men en normal alarm kan på ingen måde bidrage i efterforskningen af de kriminelle, på samme måde som et videokamera kan. Når først man er blevet fanget på video, og der er blevet taget et rigtig godt billede af vedkommende, så har man ikke så store chancer for at gemme sig mere. Derfor er video overvågning så god en løsning til at minimere risikoen for indbrud og noget som man i praktisk nemt kan se virker. Dog kan det for mange være svært at finde den rigtige løsning da online udvalget inden for kameraovervågning og alarmsystemer er rigtigt stort med masse af forskellige modeller og muligheder for sammensætning af kamera og videooptagere. Her kan man ofte med fordel få rådgivning hos en af de mange professionelle forhandlere af alarmer og overvågningskameraer, frem for at kaste sig ud i det på egen hånd. Udendørs video overvågning i HD er efterhånden også blevet meget anvendt, især hvis de virker om natten ved lav belysning. Desværre er det alt for mange af de helt billige HD kamera, som selvom de skriver de også virker om natten, simpelthen ikke har et tydeligt nok billede, til at det overhoved kan bruges til noget. Så ønsker man den bedst mulige sikkerhed, så bær man vælge en HD løsning i god kvalitet.

Så umiddelbart kan det sagtens få dig til at blive mere sikker i dit eget hjem. Om du så bliver mere tryg af det, det er jo helt op til dig selv. Men du kan som udgangspunkt ikke få noget bedre sikkerhedssystem end kameraovervågning. Så skal det være en vagthund eller andre ekstreme metoder, men det er jo ikke bare lige til at skaffe sig sådan en frem frem at sætte et alarmsystem op. Så er det lidt nemmere at sætte et par kameraer op, og det er sikkert også billigere i længden. Faktisk har nyere undersøgelser vist at en vagthund ofte er den mindst effektive måde at holde tyven ude på, selvom man måske skulle tro at det var en af de bedste. De virker godt mod impuls tyverier, hvor en person går forbi dit hus og tænker “hey, det kan være de har nogle spændende ting herinde og der ser ikke ud til at være nogle hjemme”, men de fleste professionelle tyveknægte ved hvordan man nemt omgår hunden og de fleste almindelige simple alarmsystemer. Det samme gælder selvfølgelig også et videokamera, men det gør alligevel selv den mest hærdede tyv en smule nervøs, at vide man bliver filmet mens man arbejder, også selvom man har maske på. Nu om dage er det jo ikke kun ansigtet der bruges til person genkendelse, men også kropssprog, bevægelses mønstre osv.

Selvfølgelig er det ikke en 100% sikker beskyttelse mod pilfingre og tyveknægte. Hvis vedkommende har sat sig i hovedet, at han skal begå indbrud i den og den bygning, så lader han sig nok ikke stoppe af et par kameraer. Men til gengæld kan et video overvågning system godt være med til at holde de 90% andre ballademagere og kriminelle væk fra din ejendom, hvilket jo især kan være praktisk, hvis du eksempelvis er udsat for en del hærværk eller lignende. Så hvis du tror, at dit problem kan blive løst med et avanceret alarm system eller et professionelt overvågningssystem, så er det da bare et ordentligt videoovervågning system, du skal have installeret i dit hjem og dermed få det ekstra niveau af sikkerhed som dit hjem fortjener.