IP kamera

Mange ønsker at drage fordel af IP-overvågning udendørs. Desværre findes der ikke mange IP kameraer, der er beregnede til udendørs brug, og som samtidig er til at betale. En anden løsning er at benytte et udendørs-hus til et indendørs IP kamera. Dermed opnås præcis de samme fordele, og endda lidt flere, blot til en mindre pris.

Med et udendørshus kan du benytte et indendørs IP kamera udendørs uden problemer. Til eksempelvis ABUSs nye serie af pan/tilt-kameraer er det muligt at tilkøbe et udendørshus, hvor der er indbygget varme, så huset ikke tildugger samt forhindrer, at der dannes kondens. Pan/tilt-kameraerne har en opløsning på hele 1,3 megapixel, og du får således udendørs overvågning, der er i langt højere opløsning, en hvad der er muligt med en almindelig analog løsning. Tilmed kan kameraet bevæges, hvilket ligger i navnet pan/tilt, og det giver mulig for at overvåge langt større områder. Man får således et rigtigt speed-dome til en langt lavere pris.

Det omtalte IP kamera findes både i en trådløs model og i en model med kabel. Husk at vælge et udendørshus, som er beregnet til den valgte model.

Eneste ulempe ved brug af udendørs hus er, at det indbyggede IR-lys i kameraer ikke kan benyttes, da det vil genspejles i glasset i udendørshuset. Men da der er tale om et dag/nat-kamera, fungerer kameraet også sammen med eksternt IR-lys. Dette kan tilkøbes for få hundrede kroner, og ofte opnåes et langt bedre resultat ved brug af eksternt IR-lys sammen med et IP kamera.